Blog  

Jesús no ho hagués fet

3651
19-06-2020

El dilluns 15 de juny el Tribunal Suprem dels Estats Units d’Amèrica va fer pública una sentència on declara contrària a l’Acta de Drets Civils de 1964 la discriminació a la feina de les persones LGTB. La sentència feia referència a tres casos diferents, en què dos homes homosexuals i una dona trans van ser acomiadats dels seus llocs de treball per la seva orientació sexual o la seva identitat de gènere, respectivament. Malauradament, dos dels demandants no podran celebrar la seva victòria perquè van morir durant el procés.

El dictamen del Tribunal Suprem diu “el propietari d’una empresa que acomiada un individu per ser homosexual o transsexual ho fa per característiques o accions que no hagués qüestionat en membres d’un sexe diferent. El sexe juga un paper necessari i indiscutible en la decisió, exactament allò que el títol VII de l’Acta de Drets Civils prohibeix”. I segueix “els qui van adoptar la Llei de Drets Civils potser no van preveure que el seu treball portaria a aquest resultat en particular. Però els límits de la imaginació dels redactors no donen cap raó per ignorar les exigències de la llei. Només la paraula escrita és la llei, però totes les persones tenen dret a beneficiar-se’n”.

La sentència ha causat sorpresa, donat el caire clarament conservador de la composició del Tribunal Suprem. En aquesta ocasió han unit les seves forces els quatre jutges liberals amb dos conservadors, un dels quals havia estat nomenat per Donald Trump, que s’havia manifestat públicament en contra de reconèixer aquesta discriminació.

Fins aquí, una bona notícia per als milions de persones que en tot el món lluiten pels drets civils. Però la cosa no acaba aquí.

No havien passat ni vint-i-quatre hores de la difusió de la sentència que la Conferència de Bisbes Catòlics dels Estats Units va publicar una Declaració a la seva web on consideren la decisió del Suprem “una injustícia que tindrà implicacions en moltes àrees de la vida”. Ho justifiquen així “En esborrar les boniques diferències i la relació complementària entre l’home i la dona, ignorem la glòria de la creació de Déu i fem mal a la família humana, la base fonamental de la societat”.

El president de la Conferència de Bisbes segueix dient: “el nostre sexe, sigui home o dona, es part del pla de Déu per a la creació i per a les nostres vides. Tal com el papa Francesc ens ha ensenyat amb tanta sensibilitat, viure en la veritat com els dons previstos per Déu en les nostres vides requereix que rebem la nostra identitat corporal i sexual amb gratitud del nostre Creador. Ningú no pot trobar la veritable felicitat seguint un camí contrari al pla de Déu”.

Constato amb vergonya i estupor com els bisbes americans depassen en conservadurisme i manca de sensibilitat cap a les discriminacions a tot un Tribunal Suprem dels EUA, dominat per jutges del tarannà més tancat.

Em sento profundament vexat i insultat per aquests homes que parlen presumptament per boca de Déu. Aquests homes que, per mitjà d’una declaració a la seva web, dictaminen que jo i les persones com jo estem fora del pla de Déu. Uns homes que troben adient que el propietari d’una empresa pugui acomiadar una persona perquè la seva orientació sexual o la seva identitat de gènere no és del seu grat.

Senyors bisbes: Jesús no ho hagués fet. A qui dieu que representeu??


0.0
Publicacions relacionades: Pregària amb les set paraules de Jesús a la Creu
Jesús Bisbes USA Tribunal Suprem Discriminació LGTB Sexe Orientació sexual Identitat de Gènere

No hi ha cap comentari de moment...

Escriviu un comentari

El vostre correu electrònic no serà publicat.