Equip  

Emili Pacheco
Director

(Málaga, 1973) és llicenciat en periodisme per la Universitat Internacional de Catalunya. La seva carrera periodística ha estat centrada en el món de la ràdio. Va començar a Ràdio Estel-Ràdio Principat on va presentar «Nits d'Estels», sobre temes solidaris i d'Església. Durant tres temporades va editar el «Primer Cafè», un programa d'informació i tertúlia. També ha cobert esdeveniments com les visites de Joan Pau II i Benet XVI. Durant dues temporades va dirigir juntament amb Mercè Raga l'espai «NITSEstel». Actualment dirigeix el programa «Paraules de Vida» de Catalunya Ràdio, espai religiós que s'emet cada diumenge. Des d'octubre de 2017 fins al juliol de 2018 ha estat director d'Ona Malgrat, la ràdio municipal de Malgrat de Mar (Maresme) i actualment és Coordinador de Mitjans Municipals a l'Ajuntament de Malgrat de Mar. També és coordinador d'informatius de Ràdio Calella Televisió, on presenta l'Informatiu del Migdia.


Jordi Pacheco
Director adjunt

(Girona, 1980) és periodista. Grau en Comunicació a la UOC. Escriu sobre llibres a les revistes El Ciervo i Revista de Letras i sobre temes socials a Foc Nou. Soci de la cooperativa Más Publico, empresa que edita des de Madrid la revista La Marea.


Sònia Poch
Directora d'art

(Barcelona, 1978) és tècnica superior en disseny gràfic, en especialitat de gràfica publicitària. Treballa per a l'editorial El Ciervo des de setembre de 2004. És l'encarregada de la maquetació i el disseny de les revistes Foc Nou i El Ciervo. Té la seva pròpia empresa de serveis editorials, on ofereix el servei «claus en mà» de producció editorial.


Manuela Galán
Administració

Treballa a la revista des de fa més de 30 anys. S'encarrega de la publicitat, les subscripcions i les tasques administratives.CONSELL DE DIRECCIÓ:

Francesc Romeu
Consell de direcció

(Tiana, 1959) és capellà i periodista. És rector de les parròquies de Santa Maria del Taulat i Bernat Calbó, al barri del Poblenou de Barcelona. Ha estat consiliari del Moviment d'Universitaris i Estudiants Cristians de Catalunya (MUEC) i ho és del Moviment de Professionals Catòlics. Professor a la Facultat de Comunicació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull i col·labora en diversos mitjans escrits i radiofònics.


Albert Sáez
Consell de direcció

(Barcelona, 1965) és periodista i professor titular de Sociologia de la Comunicació a la Universitat Ramon Llull. Director adjunt de El Periódico de Catalunya. Fou president del Consell de Govern de la CCMA i secretari de Mitjans de Comunicació del departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, vicerrector de Docència i Convergència Europea de la Universitat Ramon Llull. També havia estat director adjunt del diari AVUI i professor convidat a la UPF i a la UOC.


Lucía Montobbio
Consell de direcció

(Barcelona, 1984) va estudiar Periodisme (UAB), Cultura de Pau i Gestió de Conflictes (UAB) i Mediació professional (UPF). Ha treballat en diferents departaments de comunicació dins el tercer sector: Fundació Arrels, Cristianisme i Justícia, Co-operation Ireland i Migra Studium. Des de 2006 col·labora amb la redacció d’ El Ciervo on s’elaboren les revistes de Foc Nou i El Ciervo, primer com a redactora, després com a cap de redacció i ara en el consell de direcció. Actualment, és responsable de comunicació a la Fundació Social de les Filles de la Caritat.


Eugenia de Andrés
Consell de direcció

És cap de redacció de la revista El Ciervo des de principis de 2013. És llicenciada en Periodisme per la UAB i en Filologia hispànica i Teoria de la literatura per la UB.


Oriol Llop
Consell de direcció

(Barcelona, 1973) és llicenciat en Ciències de la Informació i Ciències Politiques per la Universitat Autònoma de Barcelona. Professor d'Estudis de Periodisme de la Universitat Pompeu Fabra. Director de Comunicació d'ESADE. Ha dirigit diversos programes de televisió i ràdio, entre els quals destaca Signes dels Temps de TVC. Ha treballat també a Ràdio Estel.COL·LABORADORS HABITUALS:

Francesc Torralba
La fe sota sospita

(Barcelona, 1967) és Doctor en Filosofia per la Universitat de Barcelona (1993), Doctor en Teologia (1997) per la Facultat de Teologia de Catalunya i Doctor en Pedagogia (2018) per la URL. Catedràtic de Filosofia a la Universitat Ramon Llull. Especialista en l'obra de Søren Kierkegaard, ha publicat més de cent assaigs de caràcter filosòfic, ètic i antropològic sobre diferents temes.


Arcadi Oliveres
Així crec que són les coses

(Barcelona, 1945) és economista. L'any 1977 va participar en la creació de l' Associació Catalana de Solidaritat i Ajut al Refugiat (ACSAR), de la qual encara és membre actiu. L'any 1980, començà a exercir com a professor d'economia a l'Escola d'Estudis Empresarials de Sabadell, de la Universitat Autònoma de Barcelona fins que es va jubilar. L'any 1993 va obtenir el títol de Doctor, amb una tesi sobre La indústria militar a Espanya i guanyà una plaça com a professor titular del Departament d'Economia Aplicada, i impartir classes a la Facultat de Ciències Polítiques. L'any 1981 va començar a militar a l'organització Justícia i Pau, entitat cristiana de la diòcesi de Barcelona, dedicada a la promoció dels drets humans i la pau. En fou President de 2002 a 2014.


Fermí Manteca
Des de l’interior

(Algesires, 1950) és capellà de diverses parròquies rurals de la Vall del Llobregós, a la Segarra. Abans havia estat secretari del bisbe Moncadas a Solsona i va combinar la tasca de rector amb l’administració general del bisbat solsoní i impulsor del mil·lenari del Sant Dubte d’Ivorra. Va participar com a ponent en el primer Congrés de Cristianisme, església i societat al segle XXI (Barcelona, 1999). Fa 15 anys que dirigeix la revista local Llobregós Informatiu, de la qual va ser fundador juntament amb un grup de voluntaris.


Pau Bartrolí
Cafè Europa

(Calella, 1991) és graduat en Periodisme per la Universitat Pompeu Fabra. La seva carrera professional està centrada en el món de la ràdio. Va ser dels primers periodistes a informar de l’atemptat terrorista a la Rambla de Barcelona i va coordinar la programació especial que va emetre Onda Cero Catalunya en motiu dels atemptats. Ha viatjat com a periodista a Bòsnia, Cuba i Colòmbia i també ha treballat en les redaccions de Catalunya Ràdio, Betevé i RAC 1. Escriu a Foc Nou des de 2015.Mercè Solé
Ran de terra

(Barcelona, 1956) és llicenciada en filologia alemanya i treballadora social. Membre de l’ ACO (Acció Catòlica Obrera) i del Centre de Pastoral Litúrgica. Membre de la redacció de les revistes L’Agulla i Viladecans Punt de Trobada, col·labora amb l’associació de familiars del taller ocupacional Caviga, de Viladecans, amb els Amics del Miracle i amb la secció de litúrgia de Catalunya Cristiana. És baixeta i grassoneta, té el colesterol alt, però no en fa gaire cas; va a la piscina dos cops per setmana i s’ho passa la mar de bé. Li agrada la música, fer puzles i teòricament llegir, encara que el temps de debò el dedica al Candy Crush. De tant en tant fa vida familiar entre escrit i escrit amb en Josep, el seu marit (un dels fundadors de Foc Nou) i el seu cunyat Jordi, que viu amb ells, i es fa estimar.


Andreu Trilla
Llegir, mirar, escoltar

(Balaguer, 1940), escolapi, mestre, llicenciat en Teologia. Ha treballat en el camp educatiu, en escoles reglades i en educació d'adults. Ha estat president de Setem i gerent de la Fundació Servei Solidari.


Teresa Carreras
Fronteres enllà

(Mataró, 1953) és periodista i llicenciada en Filologia catalana per la UAB. Corresponsal a Catalunya del setmanari El Siglo, de Madrid. Directora del programa «Cruïlla d’Europa», de Mataró Ràdio. És la coordinadora europea de la Xarxa global GAMAG EUROPA. Directora de La Independent, agència de noticies amb visió de gènere —producte de la Xarxa Internacional de Periodistes i Comunicadores amb Visió de Gènere (XIDPIC.CAT)—. També forma part de la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere. Professora associada de Periodisme a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB. Col·labora amb Foc Nou, El Ciervo, Catalunya Cristiana i Ràdio Estel.


Xavier Garí
Camins de pau

(Barcelona, 1974), doctor en Història Contemporània (amb una tesi doctoral sobre la Història del pacifisme i la noviolència), i Màster en Història Comparada per la Universitat Autònoma de Barcelona, on també es va llicenciar en Història, especialitat Moderna i Contemporània. És professor de la Facultat d'Humanitats de la Universitat Internacional de Catalunya, professor col·laborador dels Estudis d'Arts i Humanitats de la Universitat Oberta de Catalunya i docent de les Aules Universitàries de la Gent Gran. És el fundador del Centre d'Estudis de la Noviolència de Catalunya, i els seus camps de recerca se situen en la història de la pau, dels conflictes i de la violència, i el vincle entre les religions, la noviolència i la pau. Publica articles, dossiers, capítols de llibres i llibres d'autoria única, tasca que combina amb la participació en revistes divulgatives i, en ocasions, col·laboracions amb els mitjans de comunicació.


Santiago Gorgas
Tribuna

(Argentina, 1974) Santiago Gorgas combina la seva feina de dinamitzador comunitari amb la de periodista i crític literari. És col·laborador de les revistes El Ciervo, Foc Nou i la plataforma digital Núvol.


Cesc Rufs
En veu alta

(Barcelona, 1958) va estudiar a França, on va passar la seva infantesa i part de la seva joventut. Professor a centres d’ensenyament francesos de Barcelona i actualment cronista en diversos mitjans de comunicació.


Antoni Nello
Cinema

(Barcelona, 1950) és capellà diocesà de Barcelona. Doctor en Teologia moral, ha estat professor titular d’Ètica professional i Antropologia de la Universitat Ramon Llull fins a la jubilació. Segueix impartint classes de Teologia moral a la Facultat de Teologia de Catalunya i a l’Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona. Col·labora pastoralment a l’agrupació de parròquies del Poble-sec de Barcelona.


Pepe Menéndez
Pupitre

(Barcelona, 1956), ha exercit de profesor de Llengua i Literatura Castellanes. Actualment assessora processos de transformació educativa. Ha estat membre de l'equip directiu que impulsà el projecte d'innovació Horitzó 2020; va ser director adjunt de Jesuïtes Educació i director general de l'escola Joan XXIII de Bellvitge. És co-autor dels quaderns Transformant l'educació.


Olga Xirinacs
En veu alta

(Tarragona, 1936) és escriptora i articulista. Ha escrit una setantena de llibres entre novel·la, poesia i viatges, i prop de 300 contes, la majoria per adults, que surten periòdicament en premsa. Ha obtingut els premis més importants de la Literatura catalana ( Sant Jordi, Josep Pla, Carles Riba, dues vegades el de la Crítica, entre altres).


Tica Font
En veu alta

Llicenciada en Física. Ha estat professora en educació no formal, tutora de la Universitat Nacional a Distància (UNED) i tècnica en al Diputació de Barcelona. Ha estat la fundadora del Centre Delàs d’estudis per la Pau i vicepresidenta de Justicia i Pau. Ha estat presidenta de la Federació Catalana d’ONG per la Pau i directora de l’Institut Català Internacional per la Pau. Pacifista experta en Economia de defensa i comerç d’armes.


Ramon Bassas
En veu alta

(Mataró, 1968) és cap de comunicació de Fragmenta Editorial. Tècnic en Protocol i Relacions Institucionals, ha estat regidor durant vint anys i primer tinent d'alcalde a l'Ajuntament de Mataró, a més d'ocupar diverses responsabilitats polítiques. Actualment és membre del Consell de Redacció de CatalunyaReligio.cat i col·labora a les revistes Valors i Foc Nou i al digital Capgròs. Escriu al blog www.ramonbassas.cat.


Gaspar Mora
Espiritualitat

(Sant Andreu de Llavaneres, 1939) és Doctor en Teologia, especialitat Moral. Ha estat professor de la Facultat de Teologia de Catalunya. Va ser Degà-President de la Facultat i Vice-degà. S'ha dedicat a la pastoral amb els promesos, essent Consiliari Diocesà del CPM, Internacional i de la Federació Espanyola. Entre altres obres, ha escrit Fent camí amb les parelles, 3a. ed. 2007, i La vida cristiana. Teologia moral Fonamental, 2004.


Francesc-Xavier Marín
Llegir, mirar, escoltar

(Gironella, 1963) és Doctor en Filosofia, diplomat en Ciències de la Religió i expert professional en Ciències Islàmiques. És professor de la Universitat Ramon Llull —on és investigador principal del Grup de Recerca «Identitat i Diàleg Intercultural»— i dels Instituts Superiors de Ciències Religioses de Barcelona i de Vic.


Jordi Guàrdia-Romeu
Música

(Tarragona, 1966) és Teòleg format al monestir de Montserrat, ha estudiat litúrgia a l’Institut Superior de Litúrgia de Barcelona. Col·labora al Centre de Pastoral Litúrgica, on és responsable de les publicacions musicals. Ha col·laborat en la redacció de la Història de la música catalana, valenciana i balear, d’Edicions 62. Viu a Tarragona. Dirigeix els cants en les celebracions de la Catedral.


Jordi Valls
Què m'expliques

(Vilanova i la Geltrú, 1957) és professor de música i tècnic de convivència i equitat. Ha estudiat Ciències Religioses. Organista i compositor a la parròquia de Santa Maria de la Geltrú. Membre de l' Associació Cristiana de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals.


Albert Ferrer Flamarich
Re-Trivium

(Barcelona, 1983) és Historiador de l'Art, especialitzat en música (UB) i Màster en Música com art interdisciplinar (UB). Des de l’any 2000 ha publicat nombroses ressenyes i articles en una trentena de mitjans de comunicació tant en premsa local, setmanaris, revistes musicals i culturals. Des de 2009 ofereix conferències regularment, l'any següent va entrar com a crític musical del Diari de Sabadell (2010) i col·labora als programes «Parlem d’òpera» i «L’espia de Mahler» de Ràdio Sabadell. Actualment prepara diversos llibres sobre música. Escriu la secció Re-Trivium per a Foc Nou des del març de 2016.


Maria Escalas
Petit Cercle

(Mallorca, 1969) és músic professional i professora d'aquesta matèria a una escola de Mataró, feina que combina amb l'escriptura. Autora del blog idò (www.mariaescalas.cat). Ha publicat un recull d'articles i dues novel·les. Fou finalista al Premi Sant Joan de novel·la i obtingué el premi La Llança de Sant Jordi, atorgat per Òmnium Cultural, amb la seva primera novel·la.


Biel Cadilla
Pel forat del pany

(Barcelona, 1979) és Llicenciat en Ciències de la Informació i Ciències Politiques per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Actualment, treballa a Betevé. També ha estat a RAC1, Ràdio Estel, IB3 i RTVMallorca, entre d'altres.


Oriol Domingo
Contrapunts

(Barcelona) és Periodista. Cronista d’afers religiosos (setembre 2002). Crea el blog In saecula saeculorum el 2008, el qual es converteix en el web www.avantguarda.cat el 2015. Pretén ser temps i espai oberts a episodis cívics, qüestions diverses de la condició humana i d’experiència cristiana. A favor dels drets i de les llibertats de les persones i dels pobles.


Jordi Bota Pararol
En ruta

(Blanes, 1975) és llicenciat en Filologia Catalana (UAB) i té un Màster en direcció d’empreses radiofòniques (UAB). Ha exercit de periodista en diversos mitjans com Diari de Girona, Ràdio Barcelona-Cadena SER (Carrusel Catalunya), Ràdio Nacional d’Andorra, Ràdio Estel, Ràdio Blanes o Ràdio Calella Televisió, on també ha estat director durant 12 anys. Actualment treballa de professor de Llengua i Literatura catalanes en un institut de secundària, on ha impulsat i coordina Serrallarga Ràdio, una ràdio online educativa.


Maria-Josep Hernàndez
A dues veus

(Barcelona, 1973) és periodista, músic i escriptora. Llicenciada en Ciències de la Comunicació (UAB) i directora de Ràdio Pineda (El Maresme). Amant de l'excursionisme i la poesia. En el món de la ràdio, ha estat guanyadora del Premi Ràdio Associació de Catalunya al millor programa de ràdio local (2005) i guanyadora del Premi Rosalia Rovira al millor programa Informatiu i Divulgatiu (2006). Té diversos llibres publicats, entre els quals destaca Xesco Boix. Història de la nostra història, escrit juntament amb Lluís M. Panyella (Publicacions de l'Abadia de Montserrat, 2009). Ha obtingut premis de poesia, entre els quals destaca, el Premi Guspira de la Cova del Drac, Poesia en la Ciència, i el X Premi de Poesia Catalana «L'Espurna del Clot», en la categoria juvenil. A més de col·laborar amb Foc Nou, forma part de la redacció de la revista l'Agulla.